13-03-05

EXTRA VOORSTELLINGEN OF HERHALING ???

EXTRA VOORSTELLINGEN OF HERHALING ???
 
Beste mensen,
 
de voorbije weken kregen we honderden mailtjes en telefoontjes met de vraag om de theaterproductie "21" te verlengen of op een later tijdstip te hernemen. Wij begrijpen dat nogal wat mensen pas nieuws vernamen over "21" toen de productie reeds uitverkocht was. Dat moet erg frustrerend zijn.
 
Als organisatie zijn wij uiteraard erg blij met het succes van de productie. Anderzijds is het ook voor ons bijzonder frustrerend om zoveel geïnteresseerden te moeten teleurstellen.
 
We hebben reeds 4 extra voorstellingen ingelast, -die ook onmiddellijk uitverkocht waren. Dat brengt het aantal voorstellingen op 45 in het totaal. Voor een amateurgezelschap is het een uitzonderlijk zwaar engagement om gedurende één maand zoveel voorstellingen te houden. De belasting voor de spelers zit daarmee op een absoluut maximum. Nog meer voorstellingen zijn niet haalbaar.
 
Is het dan niet mogelijk om de productie over een jaar nog eens te hernemen? vragen mensen. Dat zijn we op dit moment aan het onderzoeken, samen met de spelers en de regisseur. Het is namelijk zo dat deze theaterproductie door haar unieke enscenering in het Fort van Breendonk uitzonderlijk duur is. De inkomsten van de ticketverkoop vormen slechts 1/3de van het budget dat nodig is om de productie te bekostigen. Het is dus niet zo eenvoudig -ook al zouden we dat principieel graag willen- om opnieuw dergelijke budgetten bijeen te krijgen zodat we deze theaterproductie kunnen herhalen.
 
Wij onderzoeken momenteel ook nog of video-opnames van de productie een zinvol alternatief kunnen zijn. En of dit financieel haalbaar is.
Het zou alleszins voor groepen (scholen, socio-culturele organisaties, jeugdbewegingen,...) een mooi werkmodel kunnen zijn om het thema van verrechtsing en fascisme aan te kaarten.
 
Conclusie: momenteel moeten wij u jammer genoeg meedelen dat er geen verlengingen van "21" komen. Na deze voorstellingenreeks zullen wij u ook kunnen zeggen of de productie op termijn herhaald kan worden of niet en of de productie op video verkrijgbaar zal worden. We houden u op de hoogte! Ideeën en suggesties zijn uiteraard ook altijd welkom...
 
Wij hopen op uw begrip en danken u voor uw betrokkenheid,
 
hartelijk,
 
Elke Vandeperre
namens Theaterproject Breendonk 21


12:48 Gepost door Project Breendonk 21 | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |