13-03-05

EXTRA VOORSTELLINGEN OF HERHALING ???

EXTRA VOORSTELLINGEN OF HERHALING ???
 
Beste mensen,
 
de voorbije weken kregen we honderden mailtjes en telefoontjes met de vraag om de theaterproductie "21" te verlengen of op een later tijdstip te hernemen. Wij begrijpen dat nogal wat mensen pas nieuws vernamen over "21" toen de productie reeds uitverkocht was. Dat moet erg frustrerend zijn.
 
Als organisatie zijn wij uiteraard erg blij met het succes van de productie. Anderzijds is het ook voor ons bijzonder frustrerend om zoveel geïnteresseerden te moeten teleurstellen.
 
We hebben reeds 4 extra voorstellingen ingelast, -die ook onmiddellijk uitverkocht waren. Dat brengt het aantal voorstellingen op 45 in het totaal. Voor een amateurgezelschap is het een uitzonderlijk zwaar engagement om gedurende één maand zoveel voorstellingen te houden. De belasting voor de spelers zit daarmee op een absoluut maximum. Nog meer voorstellingen zijn niet haalbaar.
 
Is het dan niet mogelijk om de productie over een jaar nog eens te hernemen? vragen mensen. Dat zijn we op dit moment aan het onderzoeken, samen met de spelers en de regisseur. Het is namelijk zo dat deze theaterproductie door haar unieke enscenering in het Fort van Breendonk uitzonderlijk duur is. De inkomsten van de ticketverkoop vormen slechts 1/3de van het budget dat nodig is om de productie te bekostigen. Het is dus niet zo eenvoudig -ook al zouden we dat principieel graag willen- om opnieuw dergelijke budgetten bijeen te krijgen zodat we deze theaterproductie kunnen herhalen.
 
Wij onderzoeken momenteel ook nog of video-opnames van de productie een zinvol alternatief kunnen zijn. En of dit financieel haalbaar is.
Het zou alleszins voor groepen (scholen, socio-culturele organisaties, jeugdbewegingen,...) een mooi werkmodel kunnen zijn om het thema van verrechtsing en fascisme aan te kaarten.
 
Conclusie: momenteel moeten wij u jammer genoeg meedelen dat er geen verlengingen van "21" komen. Na deze voorstellingenreeks zullen wij u ook kunnen zeggen of de productie op termijn herhaald kan worden of niet en of de productie op video verkrijgbaar zal worden. We houden u op de hoogte! Ideeën en suggesties zijn uiteraard ook altijd welkom...
 
Wij hopen op uw begrip en danken u voor uw betrokkenheid,
 
hartelijk,
 
Elke Vandeperre
namens Theaterproject Breendonk 21


12:48 Gepost door Project Breendonk 21 | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

theaterproject 21 Geachte,
Graag zouden we met onze toneelvereniging een productie brengen op het duits kerkhof van Hooglede rond dezelfde thema's die jullie naar voor brachten. zijn jullie teksten beschikbaar of is dit onmogelijk?
MVG Dany Vanhaelewyn

Gepost door: Dany Vanhaelewyn | 16-03-05

no germans but auschwitz please op ieder duits kerkhof zul je ze wel vinden, diegenen die ervoor kozen om er te gaan liggen. Vezrgelijk ze vooral nietr met mensen die gewoon hun brood bij de bakker gingen halen en o transport naar de dood werden gezet.Gebruik aub toch eens jullie hersenen, of is dat niet de bedoeling.
Had dat dan eerder gezegd , maar maak er geen "voetbalmatch "van. Als kunstenaar kun je geen beckham zijn. Of kan dat tegenwoordig ook al ?

Gepost door: benno kartuz | 07-04-05

wachtlijst graag zou ik weten of ik op een eventueele wachtlijst zou kunnen komen voor moest dit stuk volgend jaar terug komen.
moest dit kunnen zou ik graag 4 plaatsen op deze wachtlijst rezerveren.
dank bij voorbaat
Joke Van der Vinck

Gepost door: van der vinck joke | 07-04-05

misbruik van mijn naam. Geachte,
ingevolge een toevallige opzoeking op "123people" constateer ik op heden,dat mijn naam misbruikt werd voor een "reactie" aan Uw vereniging op 7april 2005. Aangezien ik Uw voorstelling nooit heb gezien, kon ik er ook nooit op reageren. Is het U mogelijk om de (valse) afzender van het bericht te traceren ? Dank bij voorbaat voor Uw antwoord. Benno Kartuz (de échte)

Gepost door: benno kartuz | 16-04-10

De commentaren zijn gesloten.